Dit is Joost Blauw

“Als je organisatie een geschil ziet aankomen of dat juist graag wil voorkomen, is Joost Blauw de jurist die je naast je moet en wilt hebben”

(Swanet Woldhuis, directeur NVA Nederlandse Vereniging voor Autisme)

Mijn juridische achtergrond

Na mijn studie in Utrecht, ben ik 29 jaar advocaat geweest, waarvan de laatste 22 jaar als advocaat / oprichter bij Blauw Tekstra Uding Advocaten in Amsterdam. Nadat ik enige tijd een algemene praktijk heb gevoerd, ben ik mij gaan specialiseren in het ondernemingsrecht, Intellectueel Eigendomsrecht en ICT-recht. Ik heb aan de Grotius Academie (Universiteit Nijmegen) de postacademische specialisatie-opleiding Informaticarecht voltooid.
Het contractenrecht is altijd de rode draad in mijn praktijk geweest.

Mijn cliënten

Ik was onder meer huisadvocaat van KWF Kankerbestrijding en adviseur/advocaat van het Longfonds, de zorgorganisaties Zorgbalans en Ons Tweede Thuis in Noord-Holland, en voor De Bascule, Academisch centrum voor psychiatrische zorg aan kinderen en jongeren in Amsterdam e.o. Ik adviseer de Nierstichting, de Nederlandse Vereniging voor Autisme en Stichting 180 uit Den Dolder, maar ook automatiseerders zoals Itude Consulting, Eyefreight en Symphony Solutions.

Mijn maatschappelijke activiteiten

In 2015 heb ik afscheid genomen van de corporate advocatuur om mij intensiever te kunnen toeleggen op mijn rol in het maatschappelijke veld. Ik zet mij nu in als juridisch professional, vrijwilliger en toezichthouder in de zorg, maar ook voor zakelijke kwesties kunt u nog steeds bij mij terecht.

Ik ben naast mijn juridische praktijk actief als:

  • voorzitter van de Raad van Toezicht van De Meentgroep, een bestuursstichting van een vijftal MEE–organisaties in Limburg en Brabant.
  • voorzitter van de Raad van Toezicht van Aliantus Zorg, een in Zeist gevestigde organisatie die zich onder meer richt op dienstverlening binnen het kader van de WLZ, Zvw en WMO.
  • lid van de Centrale Familieraad van Abrona. Deze richt zich op de dienstverlening aan mensen met een beperking. De CFA is kritische gesprekspartner van de Raad van Bestuur van Abrona. In één van de woonvoorzieningen woont mijn broer.
  • MfN Register mediator in zakelijke, ICT/IE geschillen en geschillen in de zorg.

Mijn inspiratie

De foto’s op deze website zijn genomen in de Schotse Hooglanden, die horen bij mij en zijn mijn passie. Prachtig, ruig en uitgestrekt. Eén van de mooiste stukken natuur ter wereld.

Mijn werkwijze

Issues denker

KRITISCH

Ik denk mee, maar ik zal iemand niet snel naar de mond praten. Ik blijf kritisch nadenken en houd mijn cliënten waar nodig een spiegel voor. Maar altijd met respect en zonder mijn mening op te dringen.

Joost Blauw

PERSOONLIJK

Als dat nodig is schakel ik van mijn rol als jurist naar mijn persoonlijke kijk op de zaak. Ik ervaar dat face to face contact soms beter is omdat het meer nuance brengt dan per telefoon of correspondentie mogelijk is.

CONTACT
Issues is flexibel

BETROKKEN EN FLEXIBEL

Ik streef naar langdurige relaties met mijn cliënten. In de uitvoering zet ik net een stapje verder dan uitsluitend het juridische, zo denk ik ook mee over de feitelijke consequenties van een juridisch gedragen beslissing voor bijvoorbeeld de cliënten van een zorginstelling.

Wlz, Wmo, Wmcz en Wgkkz?
ISSUES legal matters adviseert u graag.